Bookmark and Share

Match result

Season 29, round 6
Team badge
Also Sprach Zharrathustra

gate: 40 000
2 TD score 0
1
 (1)
cas score
(kills)
1
(0) 
Orc logo
no custom badge
Green Diet

     

Steven Seagal
Steven Seagal
TD Scorers
     

Carlton Banks
Foulers (no cas)
Badly Hurt'ers
Serious Injurers
fans / random event

Dolph Lundgren
Killers
     
Completions By
Interceptions By
     

Mickey Rourke
MVP awards to
Cabbage Shredd
  Sustained Injuries  

Carlton Banks
Miss Next Game
Death
Bad Apple dead
     
Result added October 24th, 2019

Match notes
High- and lowlights från Also Sprach Zharrathustra vs. Green Diet

Pregame
Dags för toppmöte i Stockbowl Div 1! Hela 40 000 åskådare fyller läktarna till bristningsgränsen när dvärgarna i Also Sprach Zharrathustra tar emot orcherna i Green Diet.

Vi kan konstatera att Green Diet inte är något vanligt orchlag. Alla spelarna är vegetarianer, flera av dem är snabba som alver och de flesta har akademisk examen från Uruk Hai School. Trollet ”Melon Slice n’ dice” är t.o.m. diplomerad instruktör i ayurvedisk meditation! Vi får se om det kan hjälpa honom ute på planen.

För sina extra pengar hyr dvärgarna in en trollkarl, och inte vilken trollkarl som helst. Coachen ger en andra chans till ”Tim the Enchanter”. Tim anlitades för säsongens första match, men glömdes nesligt nog glömdes bort på läktaren. Han ser ut att vara på gott humör när han stilar för publiken med diverse småtricks innan kick off!

I matchprogrammet kan man också läsa att alvlaget Anlec Talons rika och långsinta coach har lagt en rekordstor bounty (180 000 $!) på dvärgarnas kicker Steve Urkel. För den summan är risken stor att hans egna lagkamrater gör slut på honom om inte motståndarna lyckas!

Första halvlek
Orcherna vinner slantsinglingen och väljer att spela försvar. Bollen flyger och hamnar hela vägen nere i ena hörnet av planen, men tjurkentauren Steven Seagal når precis fram och kan plocka upp den.

De snabba grönskinnen tar sig förbi dvärgarnas försvarslinje och med en blitz lyckas Pears for Fears basa bollhållaren ut mot sidlinjen. Tjurkentauren Chuck Norris ser sig tvungen att ”ta en för laget” och med berått mod kommer han flygande med en hoppspark som lyckas putta undan en av de ettriga orcherna.

Steven Seagal tar möjligheten att bryta loss och galopperar utom räckhåll för grönskinnen men stackars Norris är nu helt omringad av motståndare. Han blir brutalt utknuffad i publiken av blitzern Bad Apple och får svansen avsliten av de blodtörstiga fansen. Dvärgarnas läkarteam står dock redo med nål och tråd och ser till att Chucken kan komma tillbaka nästa drive i ett stycke.

Dvärgarnas DP-Hobo Carlton Banks har upptäckt en foulchans och försöker dodga bort från svartorchen Cabbage Shred. Till publikens jubel snubblar han och slår upp ett djupt jack i skallen.
”Tur att inga vitala delar tog skada”, säger dvärgarnas coach lakoniskt medan den ymnigt blödande Banks släpas av planen.

Längre upp i banan tittar Steven Seagal teatraliskt på sin imaginära klocka. ”Nu slog den runda 8!”, säger han, snärtar till med hästsvansen och kliver in med bollen i endzone. 1-0!

Andra halvlek
Andra halvlek börjar med att den flinke Lean Mean Bean plockar upp bollen för orcherna och sätter fart tillsammans med några lagkamrater längs planens högra kant. Dvärglaget följer efter så gott det går och Dolph Lundgren får korn på blitzern Bad Apple. Dolph svingar sin kloförsedda hand rakt över halsen på orchen som faller död till marken! ”He was a Bad Apple, I had to put him away”, säger Dolph på engelska för extra effekt, medan han torkar bort blodet från sina välslipade knivblad.

Högre upp i banan har Lean Mean Bean placerat sig i målläge med bollen när Zharrathustras coach ger tecken till den inhyrde trollkarlen uppe på läktaren! Tim the Enchanter blir alldeles svettig om händerna av nervositet. Just som han skjuter iväg blixten så tappar han sin trollstav och den missriktade projektilen träffar i stället liten gullig tant på rad 34 som med ett fräsande ljud förvandlas till en rykande hög av aska. ”Ooops” säger Tim innan han slits i stycken av den uppretade publiken.

Steven Seagal noterar det lilla fyrverkeriet uppe på läktaren och kastar sig fram i en blitz mot bollhållare. Med hjälp av en reroll hittar Seagal powen! Bollen studsar ner på marken där han lyckas plocka upp den och galopperar iväg med ett vansinnigt leende på läpparna.

Orcherna gör sitt bästa för att stoppa motståndarnas framfart men är alltför uppbundna i tacklingszoner för att kunna hinna ifatt den snabbe tjurkentauren som springer in 2-0 med bara minuter kvar av matchen!

Green Diets coach skräder inte orden efter matchen:
”Hälften av grabbarna spelade ruttet och den andra hälften betedde sig omoget. Jag trodde att vi skulle ha skalfördelar idag men det blev mos av alltihop.”

.....................................................

Innan vi lämnar rapporteringen ikväll kanske ni undrar hur det egentligen gick det för trollet ”Melon Slice ’n Dice”?

Jo, han mediterade i varannan runda och lämnande knappt planens mittcirkel under hela matchen.

Och såvitt jag vet, så sitter han fortfarande därute och reciterar sitt mantra… och han är så lycklig.


go to previous page
Current Champion
 

 
Latest matches:
Season 31, round 5
  1    Salzenmund Demigr...
  1    Syndabockarna
Season 31, round 5
  1    Ett Slannt Nöje
  3    Wormwood Harbingers

Open Season 18, S1
  1    Snowstoppers
  2    Mordheim Marshwal...

Season 31, round 5
  0    Aspudden Agnostics
  1    Meal Machines

Open Season 18, S1
  1    Kvarnholmen Kings
  0    Snowstoppers

Season 31, round 5
  2    Barbed Wire Kisses
  1    Singing in the snow

Open Season 18, S1
  1    [YB] Walter Tech ...
  1    Waaaghington Gree...

7evens Season 2, S1
  2    (7) Cult of Cobra...
  0    (7) Seven Sisters

Open Season 18, S1
  1    [YB] Caketown Bak...
  2    Sheep Ticklers

Season 31, round 5
  1    Ulthuan United
  1    Chaos Engine

Open Season 18, S1
  2    Waaaghington Gree...
  0    Butt-Watchers
Open Season 18, S1
  2    Snowstoppers
  1    [YB] Walter Tech ...

Season 31, round 4
  1    Nobilissimum Domi...
  2    Salzenmund Demigr...
Season 31, round 4
  4    Wormwood Harbingers
  0    Black Ark Bloodle...

Open Season 18, S1
  3    Mordheim Marshwal...
  0    [YB] Caketown Bak...

Season 31, round 4
  1    Aspudden Agnostics
  0    Barbed Wire Kisses

Open Season 18, S1
  1    Mordheim Marshwal...
  0    Bruised Ego

7evens Season 2, Round 2
  2    (7) Ceredion Dozers
  0    (7) Cult of Cobra...
7evens Season 2, Rond 1
  1    (7) Cult of Cobra...
  1    (7) Ceredion Dozers

Season 31, round 4
  1    Chaos Engine
  0    Syndabockarna
 
Some names and images are ® reg. trademarks of Games Workshop    |    code based on Aros Blood Bowl League